Fyllda paprikor – Peperoni Ripieni

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

(17)
45min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Fyllda paprikor med gryner som parmesangratineras i ugnen med smak av kapris, tomater, aubergine och sardeller. Perfekt om du har gryner över.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
röda eller gula paprikor
250 g
fem gryner
1
aubergine
2
kvisttomater
2
vitlöksklyftor
1 msk
Sardeller, finhackade
1 msk
färsk rosmarin, finhackad
eller
1 tsk
torkad rosmarin
1
kruka basilika
1-2 dl

Gör så här

Tips!

Om du har gryner kvar sedan tidigare är detta perfekt att använda i denna rätt.

Tips!

Uteslut sardellerna för att få en vegetarisk rätt.

Lämna ett svar till Susanne Samuelsson Avbryt svar

Susanne Samuelsson

Jättegott. Fyllda paprikor är bland det godaste jag vet! Har prövat olika varianter med inspiration från Grekiska övärlden, från den tiden, då man båtluffade runt på 80-talet.
Det finns ju så mycket man kan fylla dom med. Jag brukar sjuda mina paprikor i ca: 5 min innan, då behöver de inte så lång tid i ugnen. Köp honpaprikor så står de stadigt i ugnsformen
😊Hlsn Susanne

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.