Fyllda paprikor – Peperoni Ripieni

Fyllda paprikor med gryner som parmesangratineras i ugnen med smak av kapris, tomater, aubergine och sardeller. Perfekt om du har gryner över.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka fem gryner enligt anvisning på förpackningen.

Värm ugnen till 225 grader.

Skär av toppen på paprikorna och skär lite i botten så de står stadigt. Ställ paprikor och lock i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 10 min.

Tärna aubergin och tomat. Finhacka vitlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek aubergin med färsk rosmarin och salt 8-10 min.

Tillsätt tomater, vitlök, sardeller, kapris kokta gryner, riven parmesan och grovhackad basilika.

Fyll paprikorna med röran. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min.

Toppa med lite färskriven parmesan och färsk basilika. Sätt på locken.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Om du har gryner kvar sedan tidigare är detta perfekt att använda i denna rätt.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.