Fyllda paprikor – Peperoni Ripieni

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

(9)
45min

Fyllda paprikor med gryner som parmesangratineras i ugnen med smak av kapris, tomater, aubergine och sardeller. Perfekt om du har gryner över.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
röda eller gula paprikor
1
aubergine
2
kvisttomater
2
vitlöksklyftor
1 msk
Sardeller, finhackade
1 msk
färsk rosmarin, finhackad
eller
1 tsk
torkad rosmarin
1
kruka basilika
1-2 dl

Gör så här

Tips!

Om du har gryner kvar sedan tidigare är detta perfekt att använda i denna rätt.

Tips!

Uteslut sardellerna för att få en vegetarisk rätt.

Kommentera

Susanne Samuelsson

Jättegott. Fyllda paprikor är bland det godaste jag vet! Har prövat olika varianter med inspiration från Grekiska övärlden, från den tiden, då man båtluffade runt på 80-talet.
Det finns ju så mycket man kan fylla dom med. Jag brukar sjuda mina paprikor i ca: 5 min innan, då behöver de inte så lång tid i ugnen. Köp honpaprikor så står de stadigt i ugnsformen
😊Hlsn Susanne

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.