Recept från Zeta. Färgstark sallad på fem gryner

Färgstark sallad på fem gryner

Insalata colorata ai cinque cereali. Den här vackra salladen är smaksatt Zetas femgrynsblanding med pesto, rostade jordärtsskockor och toppad med tunt hyvlade polkabetor, rädisor och vindruvor.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 pkt Zeta 5 Gryner Ekologisk

    Zeta 5 Gryner Ekologisk

    Läs mer
    250 g
  • 500 g jordärtsskockor
  • 2 st Zeta Mozzarella Di Bufala Campana

    Zeta Mozzarella Di Bufala Campana

    Läs mer
    (eller Zeta Mozzarella på komjölk)
  • 4 polkabetor skalade
  • 1 knippe rädisor sköljda
  • ca 200 g röda vindruvor halverade på längden
  • 20 g pinjenötter lättrostade
  • 2 nävar rucolasallad
  • Ett knippe färsk basilika
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och skrubba jordärtskockorna och skiva sedan dem i 5–10 mm tjocka skivor.

Lägg skivorna i en skål, häll över olivolja och salt och vänd skivorna tills de är helt täckta av olja.

Sprid ut skockorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta ca 30-40 minuter tills de är mjuka och har krispiga kanter.

Koka upp rikligt med saltat vatten.

Lägg i grynerna och koka dem 8–10 minuter, rör om då och då.

Låt rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka dem i kastrullen.

Rör ihop pestodressingen och häll över grynerna i kastrullen.

Rör runt tills de är helt täckta av dressing.

Häll grynblandningen på ett stort fat.

Vänd ner jordärtskockorna.

Bryt mozzarellan i mindre stycken och placera ut bland grynerna.

Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med vindruvor, pinjenötter, rucola och basilika.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.