Böngryta med tomat och salvia

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)
30min

Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
10 blad
salvia eller 1 1/2 msk torkad
2–3
vitlöksklyftor krossade
2 fpk
Zeta Cannellinibönor sköljda och avrunna
1 1/2 dl
torrt vitt vin
2 msk
tomatpuré
1/2 tsk
lite peppar

Gör så här

Tips!

Servera som på bilden med stekt bogfläsk.
Om du vill ge rätten en krämigare karaktär så kan du behålla hälften av bönspadet från burken och blanda i.

 

Lämna ett svar till Annmari Avbryt svar

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.