Recept från Zeta. blåbär_citroncheesecake_li

Blåbärs- och citroncheesecake

Cheesecake ai mirtilli e limone. En härligt fräsch cheesecake som är fylld av godheter och fibrer.

Tillagning
Blötläggning av nötter
Låt stelna i frysen
Tina i kylen före servering

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Pajskal
  • 1 1/2 dl Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 150 g färska dadlar urkärnade
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 7 1/2 dl cashewnötter blötlagda 4-8 timmar
  • 2 ekologiska citroner rivet skal
  • 1 dl citron juice
  • 1 1/2 dl ljus agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl frusna blåbär tinade
  • 2 msk Zeta Rapsolja ekologisk

    Zeta Rapsolja ekologisk

    Läs mer
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen, koka i 10 minuter och låt sedan rinna av och svalna i ett durkslag.

Mixa ihop gryn, solroskärnor, salt och vaniljpulver i en matberedare.

Tillsätt dadlarna, en i taget, under omrörning.

Mixa ihop allt tills du får en klibbig smet.

Ta fram en springform, ca 24 cm, med avtagbara kanter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen.

Pressa ut pajskalet i formen och jämna till ytan.

Mixa alla ingredienser till fyllningen, förutom blåbär, till en jämn smet.

Fördela 1/3 av smeten över pajskalet.

Mixa sedan resten av smeten tillsammans med blåbären.

Fördela blåbärsfyllningen i formen och jämna till ytan.

Låt stelna i frysen i 3 timmar.

Före servering, låt pajen tina upp på ett serveringsfat i en timme utan bakplåtspapperet.

Värm en kniv under hett vatten och skär upp pajen i bitar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.