Recept från Zeta. blåbär_citroncheesecake_li

Blåbärs- och citroncheesecake

Cheesecake ai mirtilli e limone. En härligt fräsch cheesecake som är fylld av godheter och fibrer.

Tillagning
Blötläggning av nötter
Låt stelna i frysen
Tina i kylen före servering

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Pajskal
  • 1 1/2 dl Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 150 g färska dadlar urkärnade
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 7 1/2 dl cashewnötter blötlagda 4-8 timmar
  • 2 ekologiska citroner rivet skal
  • 1 dl citron juice
  • 1 1/2 dl ljus agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl frusna blåbär tinade
  • 2 msk Zeta Rapsolja ekologisk

    Zeta Rapsolja ekologisk

    Läs mer
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen, koka i 10 minuter och låt sedan rinna av och svalna i ett durkslag.

Mixa ihop gryn, solroskärnor, salt och vaniljpulver i en matberedare.

Tillsätt dadlarna, en i taget, under omrörning.

Mixa ihop allt tills du får en klibbig smet.

Ta fram en springform, ca 24 cm, med avtagbara kanter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen.

Pressa ut pajskalet i formen och jämna till ytan.

Mixa alla ingredienser till fyllningen, förutom blåbär, till en jämn smet.

Fördela 1/3 av smeten över pajskalet.

Mixa sedan resten av smeten tillsammans med blåbären.

Fördela blåbärsfyllningen i formen och jämna till ytan.

Låt stelna i frysen i 3 timmar.

Före servering, låt pajen tina upp på ett serveringsfat i en timme utan bakplåtspapperet.

Värm en kniv under hett vatten och skär upp pajen i bitar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.