Basilika- och parmesanaioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (88)

(88)
20min

Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggulor
1 msk
senap, gärna fransk
1 dl
basilikablad, hackade
1/2-1
vitlöksklyfta, finriven
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

God röra som passar till det mesta på buffébordet. Den passar även utmärkt som till skaldjur, fisk eller på rostat surdegsbröd.

Lämna ett svar till Kajsa Avbryt svar

Kajsa

Aiolin blir besk och äcklig, troligtvis pga basilikabladen. Blir kanske bättre om man tar bort de korta skaften. Provade med honung och vitlök men beskan hängde kvar. Hällde ut allt 🙁

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.