Äppelmuffins med kanel och kardemumma

RÖSTA PÅ RECEPTET (32)

(32)
45min

Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Ingredienser

st
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
havregryn, ev glutenfria
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
bakpulver
2
ägg
1/2 tsk
kardemumma, nystött
1/2 tsk
malen kanel
1-2
medelstora äpplen
1/2 dl
mandel

Gör så här

Tips!

Det går bra att ändra smaksättning. Ett förslag är att byta ut äpple och kanel mot frysta hallon och citron. Använd yttersta skalet från 1 citron tillsammans med saften och blanda ner detta i smeten, byt ut kanel och kardemumma mot vaniljpulver eller vaniljsocker. Toppa med frysta hallon innan du gräddar dem.

Lämna ett svar till Frida Avbryt svar

Bli inspirerad av Zeta

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.