Matmuffins med cannelinibönor, oliver och fetaost

Muffins med cannelinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

(9)

Italiensk chokladtårta med svarta bönor

En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

(31)

Fräst svartkål med svarta bönor

Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

(18)

Krustader med citronkräm

Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

(15)

Baljväxtrisotto med räkor och zucchini

Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

(16)

Auberginetacos

Festliga aubergine"tacos" passar utmärkt som fingermat på buffé eller småplock.

(22)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(28)

Krustader med chokladkräm och nötter

Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

(15)

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

(23)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(79)

Minipizza Napoletana

Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

(40)

Chokladmousse med amaretto

Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

(74)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(35)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(19)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(16)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(164)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(32)

Den ultimata charkbrickan

Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

(87)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(26)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(64)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(16)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(27)

Pizza med parmaskinka och rucola

Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skinka och krämig mozzarella.

(32)

Parmesanchips med två olika topping

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

(47)

Olivmarinerad fläskfilé

Fläskfilén bakas i ugn och marineras sedan i ett dygn i vitlök, kapris och oliver. Serveras med citronklyftor och ett gott bröd!

(10)

Mozzarellasallad med mangobalsamico

Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.

(16)

Mascarponedipp på 3 sätt

Mascarponeröror med olika smaker, gott på crostini!

(15)

Laxcarpaccio på crostini

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

(24)

Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

(26)

Kapris- och sardellmajonnäs

Smakrik majonnäs som passar utmärkt inkokt lax, ugnsrostade grönsaker så väl som till grillad kyckling.

(6)

Italiensk cheesecake

Cheesecake gjord med krämig italiensk mascarpone, cantucciniskorpor och färska hallon. Perfekt dessert att enkelt göra i förväg.

(58)

Caprese classico

Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

(10)

Cannellini, fetaost och grön ärtröra

En ärt- och bönsallad med härlig sälta från fetaost och kapris.

(4)

Bresaola med paprika och parmesan

Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

(18)

Melon med Prosciutto

Söt melon tillsammans med Prosciutto di Parma är en klassisk italiensk förrätt, men passar lika bra på buffébordet.

(39)

Potatissallad med bönor

Denna krämiga potatissallad är toppad med bönor och smakar underbart av senap, kapris och oliver.

(128)

Sardellaioli

Aioli med lätt sardell-twist! En smakrik majonnäs som passar utmärkt till grillat och ugnsrostade grönsaker.

(3)

Bönröra med oliver

En enkel och god bönröra med chilihetta. Perfekt till buffén eller grillmiddagen.

(17)

Lax alla carpaccio

På buffébordet passar alltid tunt skivad gravad eller rökt lax. Här serverad tillsammans med en smakrik vinägrett.

(70)

Bli expert på olivolja

Ta del av allt som vi på Zeta har läst oss om olivolja under de dryga fyrtio år som vi har importerat italiensk olivolja till Sverige.

Medelhavsmat på video

Nu kan du lära dig allt om den godaste Medelhavsmaten i videoformat. Besök vår YouTube-kanal och bli inspirerad!

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.