Focaccia med rosmarin och oliver

Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

(4)

Chilimajonnäs

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med chili. Enkel att göra och supergod med extra sting från chilin. Utmärkt att servera som tillbehör.

(5)

Krustader med lemoncurd och maräng

Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

(5)

Sommarsallad med helbakad halloumi

Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

(26)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

(13)

Fyllda paprikor - Peperoni Ripieni

Fyllda paprikor med gryner som parmesangratineras i ugnen med smak av kapris, tomater, aubergine och sardeller. Perfekt om du har gryner över.

(3)

BreOliv med soltorkade tomater & rosmarin

Röra med BreOliv som passar fint till grillat som halloumi, grönsaker, fisk, kött eller kyckling.

(7)

BreOliv med parmesan, rostad vitlök & gräslök

Röra med smaksatt BreOliv som passar fint till ljust grillat kött eller kyckling.

(15)

Flatbread med kronärtkockscreme och salsiccia

Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.

(10)

Choripan med romanseco och chimichurri

Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romanesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

(2)

Rostad fetaost till sallad på Orzo-gryn och gulbeta

När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.

(13)

Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

(11)

Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg

Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.

(20)

Italiensk chokladtårta med svarta bönor

En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

(47)

Äppelmuffins med kanel och kardemumma

Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

(24)

Kapriskrisp

En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

(10)

Ratatouille med italienska smaker

En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet

(34)

Kakor med choklad och olivolja

En härligt knaprig kaka med chokladbitar i. Går snabbt att göra och är perfekt i picknick-korgen eller och du snabbt vill ha nåt gott till kaffet.

(6)

Vintersallad med gorgonzola och valnötter

En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.

(19)

Fräst svartkål med svarta bönor

Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

(23)

Krustader med citronkräm

Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

(23)

Baljväxtrisotto med räkor och zucchini

Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

(19)

Sallad med grillad halloumi och nektariner

Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!

(19)

Bresaolarullar med rucola och citronmajonnäs

Bresaolarullar med parmesan, rucola, citronmajonnäs och rostade pinjenötter är snabba och smakrika tilltugg, perfekt till drinken eller på buffén.

(15)

Auberginetacos

Festliga aubergine"tacos" passar utmärkt som fingermat på buffé eller småplock.

(23)

Ris av kikärtor med tomat och champinjoner

En mustig vegetarisk rätt med kikärtsris, tomat och champinjoner. Bjud som egen rätt eller som tillbehör.

(22)

Chutney på soltorkade tomater

Chutney med ljuvliga smaker av soltorkade tomater, ingefära, äpplen. Tillsätt vinäger för en frisk syra som passar väldigt bra till parmesanost.

(8)

Ugnsrostade kikärtor med rosmarin och honung

Kikärtor som har fått rosta i ugn får en härligt nötig smak. Smaksätt med rikligt med rosmarin och vänd runt i honung. Passar perfekt till parmesanost.

(21)

Ugnsbakade fikon med chévreost, prosciutto och honung

Ugnsbakade fikon men krämig chévreost, lindad med prosciutto och toppad med valnötter och söt honung. Ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt som aptitretare.

(17)

Pizzaknutar med het salami, vitlök och pesto

Små pizzamunsbitar med salami, vitlök och pesto som passar utmärkt som tilltugg till mingel och fest.

(19)

Rostad blomkål med sardelldipp

Rostad blomkål och broccoli i ugnen. Sardelldippen ger en härlig sälta och är rik på umami. Passar perfekt som plockmat eller tillbehör.

(20)

Rostade rödbetor med halloumi och bönor

Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

(41)

Rödbetshummus med smulad fetaost

Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

(25)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(35)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(29)

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(18)

Vol-au-vent x 2

Vol-au-vent med två sorters fyllning. En med krämig svampfyllning och en med salsiccia. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(41)

Potatissallad med örtricotta

Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

(24)

Avokadosallad med svarta bönor

Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

(52)

Krustader med chokladkräm och nötter

Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

(17)

Krustader x 2: Lax och räkor

Krustader med fyllning av kronärtskockskräm och lax eller med bönröra och räkor. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(29)

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

(28)

Focaccia med bönor, tomat och basilika

Ljuvligt gott och saftigt focacciabröd bakat på blandade bönor och dinkelmjöl. olivolja och honung.

(26)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(18)

Friterade sardeller med mozzarella

Buffelmozzarella med krispiga sardellfiléer och späda rädisor.

(16)

Jordgubbscaprese

Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.

(22)

Minifrittata med olika topping

Frittata, italiensk omelett, i portionsform toppad med smaker som grillad paprika och ruccola, svampcréme och prosciutto.

(45)

Crostini med avokado- och tonfiskröra

Crostini som toppas med avokado och tonfisk. Passar utmärkt som antipasti.

(40)

Melanzane agrodolce

Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

(23)

Gremolata

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

(48)

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

(56)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(12)

Grillad fetaost och grönsaker

Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

(21)

Rabarbersalsa med grillade kycklingklubbor

Salsa på rabarber och färska jordgubbar som passar utmärkt till nygrillad kyckling.

(13)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(16)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(88)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(87)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(26)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(47)

Italiensk Gino med mascarponekräm

Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

(41)

Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(90)

Tryffelburrata med långbakade tomater

Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

(67)

Rosémarinerade bär med mascarponekräm

Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och severa på en buffé eller middag.

(45)

Rosévinägerpicklad blomkål

Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

(24)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(16)

Minipizza Napoletana

Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

(46)

Chokladmousse med amaretto

Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

(79)

Calzonepirog med spenat och salami

Inbakad calzonepizza med färsk spenat, italiensk salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

(5)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

(25)

Italienskt bröd med rosmarin

Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

(25)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(39)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(23)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(18)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(176)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(35)

Pizzapinnar

Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

(66)

Pizza Margarita

Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.

(15)

Minicalzone med mozzarella och salami

Små calzonepizzor blir nästan som en pirog. Gott som tilltugg eller på picknick

(8)

Pizza Bussola

Räkpizza med kokt skinka och rucola. Toppingen läggs på efter gräddning för bästa smakupplevelse.

(8)

Tomatpizza

Enkel och klassisk pizza med färska tomater och mozzarella. Perfekt att servera när man är många.

(3)

Den ultimata charkbrickan

Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

(96)

Picklad rödlök

Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme men löken kan också läggas in ett par dagar i förväg.

(61)

Italienska minipizzor med prosciutto crudo

Hembakta minipizzor med mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg till fest och till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

(22)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(12)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(26)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

(24)

Toskansk soppa med gryner

Festlig toskansk soppa med grönsaker, 5 gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(20)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(23)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(30)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(68)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(19)

Varma oliver med vitlök och oregano

Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.

(16)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(35)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(11)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(49)

Långbakade tomater

Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

(57)

Italiensk Millefoglie

Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

(17)

Pasta Tortiglioni med grillad paprika, citron och oliver

Grillad paprika, citronsmak, oliver och persilja - en pasta med härliga färger och smaker!

(22)

Blomkålsallad med broccolikräm och krispig kål

Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.

(19)

Sallad i burk med avocado och sparris

Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

(4)

Bli expert på olivolja

Ta del av allt som vi på Zeta har läst oss om olivolja under de dryga fyrtio år som vi har importerat italiensk olivolja till Sverige.

Medelhavsmat på video

Nu kan du lära dig allt om den godaste Medelhavsmaten i videoformat. Besök vår YouTube-kanal och bli inspirerad!

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.