Zeta Risottomix Svamp med Karljohansvamp
Risottomix gjord på carnaroliris som ett av de bästa risottorisen som odlas i Italien. Det är bara torkat och skalat och alltså inte förkokt. Risottomixen är enkel att tillaga och behöver endast koka i 17 minuter och räcker till 2-3 portioner. Resultatet blir krämigt men ändå med bibehållet tuggmotstånd. Fin balanserad smak av svamp och vill man addera någon extra topping går det utmärkt, som till exempel olivolja, stekt svamp, pancetta, stekt salsiccia eller extar riven parmesanost.
Ingredienser | Carnaroliris 76%, såspulver (solrosolja, glukossirap, MJÖLKprotein), VASSLEpulver, champinjoner 2,4% (Agaricus bisporus), aromer, karljohansvamp 2% (Boletus edulis), jästextrakt, salt, lök, vitlök, persilja. Kan innehålla spår av VETE, ÄGG, SELLERI, SOJA, KRÄFTDJUR och BLÖTDJUR. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp 7,5 dl vatten (eller 6,5 dl vatten + 1 dl Zeta vitt matlagningsvin) i en kastrull. När vattnet kokat upp, tillsätt riset och såspulvret. Rör om ordentligt. Låt koka på medelvärme utan lock i 16–18 minuter. Rör om regelbundet. Risotton är färdig när den är krämig och riset är al dente (mjukt med en kärna i). Låt risotton vila i 1 minut före servering. Toppa gärna med ost, förslagsvis Zeta Parmigiano Reggiano, och servera. |
Näringsvärden | Energi 1566 kJ, 371 kcal Fett 6.9 g Kolhydrat 66 g Protein 9.9 g Salt 2.2 g |