Zeta Risottomix Fyra Ostar
Risottomix gjord på carnaroliris som ett av de bästa risottorisen som odlas i Italien. Det är bara torkat och skalat och alltså inte förkokt. Risottomixen är enkel att tillaga och behöver endast koka i 17 minuter och räcker till 2-3 portioner. Resultatet blir krämigt men ändå med bibehållet tuggmotstånd. Fin balanserad smak av ost och vill man addera någon extra topping går det utmärkt, som till exempel olivolja, skalade räkor, pancetta, stekta laxkuber eller lättkokt sparris.
Ingredienser | Carnaroliris 76%, OSTpulver 10,5% (OST, mozzarellaOST 4,2%, cheddarOST 4,2%, blåmögelOST 3,4% och goudaOST 3%, VASSLEpulver (från MJÖLK), salt), såspulver (solrosolja, glukossirap, MJÖLKprotein), VASSLEpulver (från MJÖLK), aromer, jästextrakt, lök, salt. Kan innehålla spår av VETE, ÄGG, SELLERI, SOJA, KRÄFTDJUR och BLÖTDJUR. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp 7,5 dl vatten (eller 6,5 dl vatten + 1 dl Zeta vitt matlagningsvin) i en kastrull. När vattnet kokat upp, tillsätt riset och såspulvret. Rör om ordentligt. Låt koka på medelvärme utan lock i 16–18 minuter. Rör om regelbundet. Risotton är färdig när den är krämig och riset är al dente (mjukt med en kärna i). Låt risotton vila i 1 minut före servering. Toppa gärna med ost, förslagsvis Zeta Parmigiano Reggiano, och servera. |
Näringsvärden | Energi 1633 kJ, 386 kcal Fett 6.6 g Kolhydrat 70 g Protein 11 g Salt 2.2 g |