Zeta Pennette Rigate
Zeta Pennette Rigate har formats med traditionella bronsvalsar, trafila al bronzo, vilket ger en sträv och porös yta som bättre tar upp den goda såsen. Pastan är bakad på en blandning av riktigt bra durumvetesorter med högkvalitativ gluten vilket gör att den behåller sin spänst och goda smak genom hela måltiden. Pennette rigate gör sig bäst i sallader, såser med stora bitar kött och grönsaker och tjockare såser.
Ingredienser | DURUMVETEMJÖL |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten – för varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och 1/2 msk salt. Lägg i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 10 minuter om du vill ha den ”al dente”, eller 12 minuter om du föredrar en mjukare pasta. Sila pastan i ett durkslag, men låt inte vattnet rinna av helt. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt lite olivolja - på det viset klibbar inte pastan och blandas lättare med din favoritsås. Servera gärna i djupa, varma tallrikar och glöm inte pastans bästa vän: osten. Välj mellan Zeta Grana Padano och Zeta Parmigiano Reggiano. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras torrt. |
Näringsvärden | Energi 1512 kJ, 357 kcal Fett 1,5 g Kolhydrat 72 g Protein 13 g Salt 0,01 g |