Zeta Fettuccine Casa Di Luca
Casa Di Luca Fettuccine är en äggpasta som bakas med extra många ägg – hela fem ägg per kilo durumvete. Äggen kommer från frigående höns. Den höga andelen ägg gör att pastadegen kan bearbetas länge och ger en pasta som är som är mycket tunn, porös och spänstig. Casa Di Luca Fettuccine har en riktigt hemlagad smak och ett bra tuggmotstånd.
Ingredienser | DURUMVETEMJÖL, ÄGG (24%). Kan innehålla spår av SOJA. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten – för varje 100 gram pasta behöver du en liter vatten och 1/2 msk salt. Lägg i pastan. Rör om då och då. Låt den koka mellan 5 och 7 minuter, beroende på hur mycket ”al dente” du vill ha din pasta (till skillnad från enklare pastasorter mjuknar Casa Di Luca pasta inte mer i eftervärmen när du avslutat kokningen). Sila av vattnet, men låt pastan vara ordentligt fuktig. Tillsätt därefter lite olivolja som gör att pastan lättare kan blandas med din favoritsås. Servera gärna i djupa, varma tallrikar och glöm inte pastans bästa vän: osten. Välj mellan Zeta Grana Padano och Zeta Parmigiano Reggiano. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras torrt. |
Näringsvärden | Energi 1593 kJ, 376 kcal Fett 3,6 g Kolhydrat 71 g Protein 13,6 g Salt 0,07 g |