Grillmarinader

Att marinera kött eller fisk är ett enkelt knep för att lyckas med grillningen. Olja, vinäger är den goda basen som tillsammans med kryddorna sätter smak. Att vinägersyrorna hjälper till att möra köttet blir en bonus.

Tips!

  • Marinera i dubbla plastpåsar, lägg i maten, häll i marinaden, tryck ut luften och knyt ihop påsen. Vänd påsen ett par gånger och låt marinaden fördelas över livsmedlet.
  • Marinera i minst en timme. Vänd påsen då och då.
  • Torka av marinaden innan du grillar, annars kan marinaden droppa ned över glöden och börja brinna. Pensla eller gnid istället med lite olja på maten så fastnar den inte på gallret.
  • Mot slutet av grillningen kan du pensla med glaze eller marinad för mer smak.
  • Du kan också marinera efter du grillat! Lägg ned din grillade köttbit i en marinad och låt ligga över natten och servera som kallskuret till en god sallad.

Marinera mera

Genom att marinera kan du enkelt smaksätta även andra livsmedel än kött och fisk. Oliver som fått ligga i en kryddig marinad över natten blir en succé som tilltugg. Rödlöken blir vackert röd och mild genom att marineras ett par minuter i rödvinsvinäger och lite olja. Prova att marinera grönsaker,bönor och pasta…du kommer inte bli missnöjd!

 

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.