Vinbräserad kyckling med rosmarin

  • Tillagning

Kyckling som är bräserad med vitt vin blir saftig och smakrik.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 300 g Zeta Fiori
  • 1 hel kyckling skuren i mindre bitar
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico till stekning
  • 1 gul lök skuren i grova bitar
  • 4 vitlöksklyftor skivade
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 lagerblad
  • salt
  • svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bryn kycklingen i olivolja påmedelvärme tills den fått litefärg.

Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.

Häll på vin, vatten, rosmarin och lagerblad.

Krydda med lite salt och peppar och låt sjuda underlock ca 30 minuter.

Ta bort locket och låt sjuda ytterligare 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta Fiori som du blandat med ett par matskedar olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Vinbräserad kyckling med rosmarin"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.