Vinägerpicklade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (27)

(27)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 4 ingredienser

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

grönsaksburkar
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
morötter, tunt skivade
1/4
pumpa ex Butternut, tunt skivad (250 g)
5
silverlök, delad i klyftor
50 g
grönkål, endast bladen
Lag
14 dl
socker
2,1 l
vatten

Gör så här

Tips!

Många rätter får ett smaklyft med hjälp av lite syrlighet. Prova att servera picklade grönsaker till din favoriträtt. Zeta Vitvins- och Rödvinsvinäger Riserva har en vinägersyra på hela 7,1 % och är fatlagrad i två år. Lagringen ger en rund och behaglig syra.

Tips!

Låt burkarna stå kylt så kan picklingen hålla i upp till ett år.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (27)

(27)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Margareta Karonen

Hur lång tid bör inläggningen stå före användning?

Anna Mellberg

Hej Margareta! Tack för din fråga och så kul att du har hittat det här receptet- picklade grönsaker är ju så gott! Vi skriver i receptet att de bör stå minst en dag i kylskåp för att grönsakerna ska dra åt sig tillräckligt med smak från lagen. Du hittar alla instruktioner under fliken ”Gör så här” till höger om ingredienslistan (om du använder en mobiltelefon) Hälsningar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco