Vinägerinlagd sill

  • Tillagning

Inlagdsill med vinäger. Vinägern ger sillen en mild och nyanserad smak.

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 fpk inläggningssill
  • 1 liten rödlök skivad
  • 2 vitlöksklyftor skivad
  • 1 1/2 dl Zeta Vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skölj sillfiléerna väl, skiva rödlöken och vitlöken.

Koka upp vinäger, vatten, socker, lagerblad och svartpeppar.

Rör om så att sockret löser sig.

Låt lagen svalna helt.

Varva sill, lök och vitlök i en burk eller skål.

Häll på den avsvalnade lagen.

Sätt på lock eller plastfilm och ställ kallt i 2 dygn innan servering.

Håller en dryg vecka i kylskåp.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Vi har fler varianter av sill med smaksättning!

Skriv en kommentar till "Vinägerinlagd sill"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.