Vegetariska grillspett med pesto

  • Tillagning

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Grillspett:
Skär aubergine i tärningar och lägg på en tallrik.

Strö över salt och låt stå och salta ur i cirka 3O minuter.

Koka potatisen i saltat vatten i cirka 10 minuter. Häll av och låt rinna av på hushållspapper.

Skär zucchini i halvmånar och paprikorna i tärningar.

Vispa ihop olivolja, citronsaft, skal, rosmarin och vitlök i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

Lägg i grönsakerna i marinaden och rör om. Låt stå i  ca 30 – 60 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Trä upp alla grönsakerna på grillpinnar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över parmesan och panko.

Rosta i ugnen och cirka 15 – 20 minuter eller tills de fått fin färg.

Pesto:
Lägg vitlöksklyftan och nötter i en stavmixer och mixa ett par sekunder på högsta hastighet.

Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen.

Häll i den rivna parmesanosten och en liten skvätt olja.

Mixa lite och häll sedan, lite i taget, i resten av oljan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Vegetariska grillspett med pesto"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.