Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(1)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(1)

Kikärtspannkakor med getost och honung

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

(0)

Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

(3)

Sparrissallad med lax och mozzarella

Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

(6)

Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

(3)

Tomatbrässerad kyckling med rosmarin

Saftig kyckling som brynts hastigt och som sedan fått koka med tomatsåsen med vitt vin och rosmarin. Serveras med ungsrostade potatisar.

(12)

Krämig fisksoppa

Smakrik och krämig fisksoppa med solmogna tomater, grillad paprika och torsk. Toppas med en färsk örtolja

(8)

Stekt gnocchi med kyckling i tomatsås

Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.

(16)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(4)

Pasta Arrabiata med linser

Pasta arrabiata, den "arga" pastan. Het pastarätt med chili, solmogna tomater, ekologiska linser.

(16)

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

(1)

Gulaschsoppa

En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

(4)

Pasta Bolognese

Bolognese är en av de klassiska såserna till pasta. Ofta kokad på högrev men blir också supergott gjord på nötfärs.

(7)

Pappardelle med het chorizo

Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

(9)

Chiligryta med chorizo

Het och kryddstark chiligryta med nötkört och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

(11)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(22)

Linssallad med knaprig chorizo och mynta

Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

(0)

Grilla entrecote med rökt glaze

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med rökiga toner.

(2)

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor.

(1)

Bönbearnaise

Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

(2)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(1)

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Spezzatino di vitello. En italiensk kalvgryta från norditalien som sköter sig själv på spisen och perfekt att laga om man har många gäster. Passar bra både till vardags och till fest.

(17)

Italienska minipizzor med prosciutto crudo

Hembakta minipizzor med smak av mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

(4)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(0)

Toskansk farrosoppa

Festlig toskansk soppa med grönsaker, farrogryn och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(6)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(7)

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

(5)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(2)

Grillade fetaostknyten med örter

Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

(5)

Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

(13)

Pennette Rigate med broccoli, kyckling och pesto

Snabb och lättlagad italiensk pasta med kyckling, broccoli och pesto.

(9)

Spaghetti med fänkål och kräftor

Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtarna.

(7)

Pasta Sugo Finto

God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

(31)

Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

Sältan från halloumin och sötman från de ugnsrostade grönsakerna gör detta till ett gott tillbehör till kött eller fågel, men god och mättande också som egen, vegetarisk rätt.

(2)

Pasta med kikärter och tomat

Pasta med kikärter är en proteinrik vardagsrätt som serveras med lite extra olivolja och Parmigiano Reggiano.

(13)

Quinoa med pesto och oliver

Snabblagad quinoarätt med pesto, soltorkade tomater och oliver. Passar bra som egen rätt eller på en buffé.

(0)

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

En härligt krämig pasta med kallrökt lax, spenat och vitt vin.

(16)

Tapenadebakad lax med quinoa

Ugnsbakad lax med ett täcke av tapenade som serveras med kokt quinoa med smak av olivolja och citron.

(0)

Linguine med kapris och tomat

Linguine är en platt, tunn spagetti som passar utmärkt till denna sås med kapris och tomater med en touch av sardeller.

(5)

Pennette con verdure

Pennette med grönsaker är en matig, vegetarisk italiensk pastarätt med lite sting från röd chili.

(10)

Pasta med sardeller, kapris och rostad paprika

Mezze Maniche tillsammans med de klassiska italienska smaksättarna kapris och sardeller - och härliga smakrika rostade paprikor.

(4)

Mezze Maniche med ragù på nötfärs och aubergine

En ragù på nötfärs och aubergin - tortiglioni passar utmärkt till!

(37)

Pinzimonio

Späda grönsaker med balsamvinägrett.

(4)

Mezze Maniche med grillade grönsaker

Grillade grönsaker som smaksatts av chili och vitlöksolja i en härlig pastarätt.

(5)

Mezze Maniche med chorizo, broccoli och fetaost

Mezze Maniche passar perfekt till en riktigt god chorizo som serveras tillsammans med broccoli och fetaost.

(15)

Skaldjurspasta med tomat och ruccola

Räkor, pilgrimsmusslor, ruccola i pasta med en härlig tomatsås.

(0)

Sej med sparris, tomat- och basilikavinägrett

Ringla tomat- och basilikavinägrett över den ugnsbakade fisken på en bädd av grönsaker.

(5)

Sedani med förlorat lamm

Sedani all'Agnello Perduto är en husmansrätt från Toscana. Lammet får puttra med i grytan och ger härlig smak åt tomatsåsen.

(0)

Sedani med fetaost, tomater och oliver

Feta, soltorkade tomater och oliver - pasta med medelhavssmaker.

(0)

Salsiccia med tomater, vitlök och basilika

Salsiccia är en italiensk korv som tillsammans med tomater, vitlök och basilika blir ett gott tillbehör till en pasta, eller som egen rätt.

(13)

Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål

Matig sallad med syrliga äpplen, pannrostade grönsaker och krispig kål.

(6)

Sallad med strozzapreti, tomat, fetaost och oliver

Fetaost, tomater och oliver i en smakfull pastasallad

(17)

Sallad i burk med avocado och sparris

Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

(0)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(51)

Bruschetta med bönor och avokado

Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

(6)

Bruschetta med tomat

Bruschetta al pomodoro. Grillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

(31)

Ört- och vitlöksmarinerade lammkotletter

Ljuvliga smaker från kryddträdgården! Lammkotletter som helst marineras över natten i en oljemarinad med vitlök, basilika, persilja och koriander.

(7)

Vita bönor med basilika och tomat

De italienska färgerna och smakerna i en god, matig sallad av vita bönor, röda tomater och grön basilika.

(15)

Varm sallad med ugnsrostad brysselkål och pesto

Ungsrostad kål och rötter med smakrik pestovinägrett som passar bra till kött eller kyckling.

(6)

Ugnstekt vit fiskfilé med olivvinägrett

Pesce bianco al forno.

(0)

Ugnstekt kyckling med pasta och borlottibönor

Honung, citron och soltorkade tomater ger smak åt en saftig ugnsstekt kyckling med pasta och borlottibönor.

(16)

Ugnstekt kyckling med oliver, tomater & vitlök

Pollo al forno är en rätt som sköter sig själv i ugnen medan doften av vitlök och citron sprider sig i köket. En kycklingrätt när den är som enklast.

(40)

Ugnsgrillade grönsaker i vitlöksvinägrett

Ugnsgrillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

(0)

Ugnsbakade spättafiléer med pancetta och salvia

En fiskrätt som tillagas i ugnen med härliga smaker som färsk salvia och den goda sältan från pancettan.

(0)

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.

(6)

Ugnsbakad lax, bönor i soffritto

Enkel lax i ugnen med bönor och grönsaksröra.

(3)

Ugnsbakad kyckling

Confitera kycklingen - långkoka den i ugnen - då blir den mör och saftig!

(34)

Tapenadebakad gös

Luccioperca impanato al tapenade är det italienska namnet på denna enkla fiskrätt. Ugnsbakad gös med ett täckte av en klassisk tapenade.

(8)

Taleggiobiff med mangosky

Taleggio är en smakrik och krämig italiensk ost. Här får den smaksätta rätten tillsammans med en sötsyrlig mangosky.

(7)

Tagliatelle Carbonara

Carbonara görs på pasta, pancetta och ägg - med mycket svartpeppar och parmesan!

(4)

Syrad salladskål

Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

(1)

Svampbruschetta

En riktigt god svamptoast!

(13)

Susanne Ljungskogs VM-pasta

Matig pastasallad för dig som tränar och vill kolhydratladda.

(2)

Strömming med citron, vitlök och basilika

En klassisk strömmingsmacka i all sin ära, men denna grillade strömming med dofterna från citron, vitlök och basilika tar det till nästa nivå.

(0)

Strozzapreti med tapenade, chili och persilja

Krydda pastan med chili, persilja och tapenade av oliver och kapris.

(11)

Strozzapreti alla caponata

En spännande pasta med selleri, aubergine, grillad paprika, sardeller, kapris, russin och mandel!

(13)

Stekta kycklingfiléer med pesto

Snabbt och enkelt! Ibland måste det gå fort i köket och denna goda kycklingrätt med pesto kan du laga på 20 minuter.

(18)

Stekt lax med tapenade

Stek lax i olivolja och toppa med grovhackad tapenade. En oslagbar smakkombination!

(13)

Stekt gös med sås på cannellinibönor

Fisk och bönor går alldeles utmärkt ihop. I det här receptet har vi stekt gösen och serverar till det en sås på cannellinibönor, olivolja och vitlök.

(7)

Spaghetti Carbonara pronto

Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker. Spaghetti pronto är en tunnare pasta som tillsammans med italienskt fläsk pancetta, ägg och parmesan smakar lika gott som i Italien.

(358)

Spaghetti pronto Bolognese

Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

(41)

Rostad pumpa

Servera gärna prosciutto till den rostade pumpan. Sältan bryter av gott till sötman i pumpan.

(0)

Romansallad med mascarponedressing

En krispig sallad med krutonger och en krämig dressing

(5)

Risotto med soltorkade tomater och ekologiska bönor

Bönorna och de soltorkade tomaterna ger denna risotto dess karaktär.

(15)

Risotto med blåmusslor och gemsallad

Risotto alle Cozze. En risotto med havskänsla från blåmusslor och mild, söt gemsallad

(0)

Risotto con Borlotti

En mer italiensk rätt än risotto är svår att hitta, här med borlottibönor och rosmarin.

(7)

Balsamicoglaze till revbensspjäll

En smakrik glaze kan förgylla vilken köttbit som helst. Pensla balsamicoglazen på färdiggrillade revbensspjäll och strö över hackad persilja.

(18)

Radiatori i ört- och parmesanbuljong med grön sparris

Pastan blandas i en rykande varm, doftande örtbuljong med parmesan ost och grön sparris

(0)

Prosciutto- och parmesanrullar

Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

(3)

Potatissallad med tomat och kapris

Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.

(8)

Tramezzino med tonfisk

Smörgås med tonfiskröra med smak av oliver och soltorkade tomater. Perfekt som mellanmål!

(2)

Toscanawok

En wok på soltorkade tomater, vita bönor och sparris. Servera gärna tillsammans med lax.

(4)

Tonfisk med fagiolatosås

Ett enkelt recept på tonfisk i burk serverat med en klassisk italiensk fagiolatosås och kapris.

(0)

Tomatsoppa med pasta, oliver och kapris

En matig tomatsoppa med pasta och klassiska italienska smaker av kapris och oliver.

(0)

Tomatsalsa med koriander

Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.

(51)

Tomatsallad

Klassisk tomatsallad med mozzarella och basilika. Tomaterna får en intensiv smak när de doppas i kokande vatten och skalas.

(2)

Spaghetti med salami och mascarpone

Spaghetti med krämig mascarpone, kryddig salami och gröna oliver är en god smakkombination.

(51)

Spaghetti med kall tomatsås

Pasta med en kall, frisk sås på tomater, basilika och vinägrett.

(6)

Spaghetti al telefono

Pasta med tomatsås är en snabblagad middagsfavorit. Smält mozzarella blir till långa trådar.

(7)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.