Värmande pumpagryta med farro

  • Tillagning

Spezzatino di zucca e farro. Matig och välsmakande pumpa- och grönkålsgryta med fin sötma av butternut squash.

Receptet är framtaget i samarbete med Happy M Kitchen

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs butternut squash, lök, vitlök och selleri med ½ dl olivolja i en kastrull på medelhög värme i 5 minuter.

Grönsakerna ska svettas men inte ta färg.

Tillsätt buljong och gryn och låt puttra i 15 minuter.

Tillsätt kål och koka i ytterligare 5 minuter eller tills gryn och squash är genomkokta.

Tillsätt bönor, persilja, citronskal och juice.

Smaka av med salt och peppar.

Fördela i skålar, riv över rikligt med Parmigiano Reggiano och ringla över olivolja.

Servera!

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Grytan är ännu godare dagen efter och går bra att frysa in.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.