Ugnstekt vit fiskfilé med olivvinägrett

  • Tillagning

Pesce bianco al forno.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Olivvinägrett
  • 1/2  röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1/4 dl Zeta Rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3/4 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1/2 fpk Zeta Urkärnade Oliver Alla Taggiasca finhackade
  • 2 msk hackade, färska örter t ex dragon, bladpersilja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skala paprikorna till vinägretten men en potatisskalare.

Halvera, kärna ur och finhacka dem.

Blanda vinäger, vitlök, salt och peppar i en skål.

Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning.

Vänd ner paprikan, oliverna och örterna.

Sätt ugnen på 175°C.

Skär fisken i portionsbitar.

Lägg dem i en ugnssäker form.

Salta, peppra och häll över olivolja.

Stek fisken i ugnen 10-15 minuter.

Skeda olivvinägretten över fisken och servera med en sallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Ugnstekt vit fiskfilé med olivvinägrett"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.