Ugnsgrillade grönsaker i vitlöksvinägrett

  • Tillagning

Ugnsgrillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 aubergine
  • 1 grön zucchini
  • 2 röda paprika
  • 1 rödlök
  • 1 kruka bladpersilja plockad
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skiva auberginen i ½ cm tjocka skivor.

Lägg på plåt eller fat och strö över lite salt och låt stå 30 minuter.

Skiva resten av grönsakerna, pensla med lite olivolja och grilla dem på båda sidor.

Torka av aubergineskivorna, pensla med olivolja och grilla även dem på båda sidor.

Blanda den rivna vitlöken med vinäger och olja.

Smaka av med salt och peppar.

Häll vinägretten över grönsakerna tillsammans med persiljan.

Blanda och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Ugnsgrillade grönsaker i vitlöksvinägrett"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.