Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 5 ingredienser

Grillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
aubergine
1
grön zucchini
2
röda paprika
1
rödlök
1 kruka
bladpersilja plockad
Vitlöksvinägrett
1
vitlöksklyfta finriven
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Går även att rosta i ugnen på 275 grader i cirka 10 till 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Florence Wignell

Verkar gott med ugnsrostade grönsaker men hittade inte ugnstemperaturen.

Sophie Berlin

Hej Florence,
Det här receptet är tänkt att man grillar grönsakerna i grillpanna eller på grillen. Vill du ugnsbaka går det också bra, sätt då ugnen på 275 grader och ugnsbaka 10-15 minuter.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco