Ugnsbakade spättafiléer med pancetta och salvia

  • Tillagning

En fiskrätt som tillagas i ugnen med härliga smaker som färsk salvia och den goda sältan från pancettan.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g spättafilé
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk salvia
  • 70 g Zeta Pancetta tärnad
  • 1 msk 1 msk
  • 2 gärna röda endive klyftade
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg spättafiléerna på en skärbräda.

Salta och peppra och lägg på rikligt med salviablad.

Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnssäker form.

Ringla över lite olivolja och stek i ugnen tills fiskköttet är vitt, ca 12-15 minuter.

Stek pancettan i lite olivolja i en stekpanna.

Lägg i endiverna när pancettan fått lite färg.

Sänk värmen och låt steka i 6-7 minuter.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Servera fisken med endiverna och vinägretten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Ugnsbakade spättafiléer med pancetta och salvia"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.