Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 3 ingredienser

Ugnsbakade fikon med lagrad balsamvinäger, timjan och pecorino-ost. Passar utmärkt på ostbrickan.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
8
färska fikon
8
timjankvistar
Balsamvinägrett
2 msk
Zeta balsamvinäger
svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Stefan

vart kommer hallonen in i receptet på Hallonvinägrett ?
Hallonvinägrett
2 msk
Balsamvinäger Casa Di Luca
2 msk
Extra jungfruolivolja Classico
svartpeppar

Anna Mellberg

Hej Stefan! Vi har nu tagit bort ”hallon” som råkat bli kvar sedan en äldre version av receptet som är omgjort och nu även uppdaterat. Tack för att du uppmärksammade oss. Hälsningar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco