Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino

  • Tillagning

Ta fram den goda smaken av fikonen genom att ugnsbaka dem och krydda med pecorino, timjan och hallonbalsamico.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175°C.

Skär ett kryss i varje fikon och stick ner en timjankvist.

Häll på lite olivolja och stek mjuka i ugnen, ca 10 minuter.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Smaksätt med peppar.

Servera fikonen med hallonvinägrett och riven pecorino.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.