Ugnsbakad rödlök toppad med tapenade

  • Tillagning

Ugnsbakad rödlök blir mild och passar fint med tapenade. Passar till grillat kött, fisk och kyckling.

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skala och dela rödlök på mitten.

Skär av botten rakt, så att de står stadigt.

Placera löken i en oljad eldfast form.

Pensla över Zeta olivolja.

Baka i mitten av ugnen, i 225° ungefär 25 minuter.

Ta ut fatet och klicka över Tapenade eller Pesto.

Baka sedan i ytterligare ca 15 minuter.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Gott till grillat kött, fisk, kyckling, på en buffé eller som förrätt på rucolabädd med god olivolja, t. ex. Zeta Casa Di Luca.

Skriv en kommentar till "Ugnsbakad rödlök toppad med tapenade"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.