Ugnsbakad lax med soffritto

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

35min 6 ingredienser

Ugnsbakad lax med italiensk grönsaksröra, soffritto som vänds ner med blandade bönor och persilja. Perfekt snabblagad vardagsmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/4 knippe
bladpersilja strimlat
560 g
lax delad på 4 bitar
salt
nymalen peppar
Soffritto
2
gula lökar finhackade
3 stjälkar
blekselleri fint tärnade
2
morötter fint tärnade
4
vitlöksklyftor finhackade
2 1/2 tsk
Sardellcrème MSC-märkt eller 4 hackade Zeta Sardeller

Gör så här

Tips!

Soffritto är det italienska ordet för att steka långsamt och beskriver hur grönsakerna tillagas mjuka i olivolja. Soffritto är en bra bas till såser, grytor och soppor. Här serveras blandadebönor i soffritto till lax.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...