Toskansk farrosoppa

  • Tillagning

Festlig toskansk soppa med grönsaker, farrogryn och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skala och hacka löken. Skär blekselleri i tunna skivor.

Skala och skär morot och svartrot i slantar.

Mjukstek löken i olivolja i en stor kastrull.

Lägg de strimlade grönsakerna och stek ytterligare 5 minuter.

Tillsätt pancetta och pinjenötter och låt alltihop fräsa i ytterligare 5 minuter.

Tillsätt tomat, vatten och buljongtärningen.

Låt allt koka upp och häll i farro. Låt sopppan koka i cirka 10 minuter.

Rör om då och då.  Smaka av med salt och peppar.

Blanda ingredienserna till gremolatan i en skål

Servera soppan med olivolja, gremolata och rikligt med riven parmesanost.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Toskansk farrosoppa"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.