Tonfisk med fagiolatosås

  • Tillagning

Ett enkelt recept på tonfisk i burk serverat med en klassisk italiensk fagiolatosås och kapris.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ta bort hela botten eller locket på tonfiskburken.

Häll av oljan och lägg upp tonfisken så att formen från burken behålls.

Tonfisken blir ännu godare om du droppar på ny god olivolja, t.ex. Casa Di Luca.

Skölj de blandade bönorna och låt rinna av i en sil.

Mixa bönor, kapris, sardeller och pressad citron i matberedare till ett slätt mos.

Tillsätt äggulorna och kör med lite av olivoljan.

Tillsätt efter hand resten av olivoljan till en jämn sås.

Servera med fagiolatosåsen och garnera med kapris.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    ”Puckformen” är lättast att behålla om du häller av i god tid och låter fisken rinna av på hushållspapper.

Skriv en kommentar till "Tonfisk med fagiolatosås"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.