Tomatsås, grundrecept

  • Tillagning

Klassisk italiensk tomatsås, används som bas i många recept och till pasta.

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Hacka vitlöken och strimla basilikabladen.

Häll olivoljan i en kastrull och fräs vitlöken utan att det tar färg i 3-4 minuter.

Tillsätt sardellcremen och fräs ytterligare en halv minut.

Häll i tomater, vin, lagerblad och oregano.

Låt såsen koka försiktigt i 10-15 minuter.

Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Avsluta med att röra ner basilikan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Vill ha en slätare tomatsås så kan du mixa såsen i korta intervaller med en mixerstav.

Skriv en kommentar till "Tomatsås, grundrecept"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.