Tomatbrässerad kyckling med rosmarin

  • Tillagningstid

Saftig kyckling som brynts hastigt och som sedan fått koka med tomatsåsen med vitt vin och rosmarin. Serveras med ungsrostade potatisar.

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda potatisen med olivolja, 1 msk finhackad rosmarin, salt och peppar på en plåt.

Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.

Bryn kycklingen i olja i en vid gryta.

Salta och peppra.

Skala och strimla löken, tillsätt i grytan och fräs i någon minut.

Tillsätt vinet och låt koka in kycklingen ca 3 minuter.

Tillsätt finkrossade tomater och finhackad rosmarin.

Låt kycklingen småkoka under lock i ca 20 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med rostad potatis.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Tomatbrässerad kyckling med rosmarin"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.