Svamprisotto

  • Tillagning

En krämig svamprisotto med smak av Italien.

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bryn svampen i olivolja, ställ åt sidan.

Fräs löken mjuk på låg värme så att den inte får färg i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull.

Höj värmen och tillsätt riset.

Rör hela tiden så att riset blandar sig med löken och suger upp olivoljan och känns torrt, tar ca 1-3 minuter. Rostningen är viktig för att riskornen ska öppna sin yta och lättare absorbera buljongen och släppa ut sin stärkelse.

Tillsätt vinet och låt det ånga bort nästan helt, rör om.

Sänk värmen till medelvärme och börja tillsätta den heta buljongen. Buljongen måste vara nästan kokande så att kokningen inte avstannar. Börja med 2-3 deciliter och sen 1-2 deciliter i taget till det mesta av buljongen är tillsatt, det tar 17-20 minuter. Rör om hela tiden med en träsked.

Blanda i svampen efter ungefär halva tiden (8-9 minuter). Fortsätt att koka sakta, tillsätta buljong och röra till att riset känns mjukt men ändå med ett fint tuggmotstånd.

När riset känns färdigt är det dags tillsätta osten. Se till att risotton är ganska lös, parmesanosten gör den fastare.

Ta kastrullen från värmen, blanda i osten, smaka av med salt, svartpeppar och lite vit tryffelolja om du vill.

Avsluta med att röra i hackad persilja.

Servera med riven parmesan en god olivolja att ringla över.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Skriv en kommentar till "Svamprisotto"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.