Svamprisotto

  • Tillagning

En krämig svamprisotto med smak av Italien.

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär ner och bryn svampen.

Fräs schalottenlöken i rikligt med olivolja i 4-5 minuter på låg värme.

Höj värmen och tillsätt riset och fräs ett par minuter.

Tillsätt vinet och låt det koka in nästan helt.

Sänk värmen något, tillsätt den varma buljongen, först några deciliter sedan en i taget.

Rör om (nästan) hela tiden.

Ta bort kastrullen från värmen när det mesta av buljongen är tillsatt och när risotton är krämig men fortfarande al dente. Det tar ca 18-20 minuter.

Rör i parmesan, salta och peppra, tillsätt tryffelolja och persilja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Svamprisotto"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.