Svamprisotto med tryffelolja och citron

  • Tillagningstid

Risotto con funghi, tartufo e limone - en mustig risotto med tryffelolja, svamp och en frisk smak av citron.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (53)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Riv champinjonerna grovt på ett rivjärn och stek dem gyllenbruna i olivolja i en tjockbottnad kastrull.

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Fräs schalottenlöken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget. Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd. Det tar ca 18-20 minuter.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner tryffelolja och parmesanost.

Smaksätt med salt och peppar.

Fördela risotton på tallrikarna och häll på lite citronolivolja runt om och strö över persilja och riven parmesanost.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.