Strozzapreti alla caponata

  • Tillagning

En spännande pasta med selleri, aubergine, grillad paprika, sardeller, kapris, russin och mandel!

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Stek auberginetärningarna i 4 msk olivolja tills de mjuknat och fått färg.

Lägg dem åt sidan.

Stek selleri och lök i resten av olivoljan tills det blir mjukt och genomskinligt.

Lägg i socker, vinäger och tomatpuré och rör om ordentligt.

Låt allt puttra ca 5 minuter.

Lägg sedan i de stekta auberginetärningarna, den grillade paprikan (häll först av spadet i ett durkslag), sardeller, kapris, oliver och russin.

Sänk värmen och låt allt puttra 30 minuter.

Rör om då och då.

Salta och peppra.

Rosta mandlarna till en fin färg i en torr stekpanna och hacka dem grovt.

Koka pastan. Blanda ner den nykokta pastan i såsen och rör om ordentligt.

Strö över mandlarna och riven parmesanost.

Garnera med bladpersiljan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Strozzapreti alla caponata"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.