Strömming med citron, vitlök och basilika

  • Tillagning

En klassisk strömmingsmacka i all sin ära, men denna grillade strömming med dofterna från citron, vitlök och basilika tar det till nästa nivå.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 300 g strömmingsflundra
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär bort ryggbenet på längden så att du får smala, benfria filéer.

Torka väl och grilla snabbt på skinnsidan.

Blanda ingredienserna till marinaden och häll över strömmingen.

Ät strömmingen direkt eller låt den marinera i några timmar eller till nästa dag.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Strömming med citron, vitlök och basilika"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.