Sparrissallad med lax och mozzarella

  • Tillagning

Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär av och kasta den nedre träiga delen av sparrisen, skala stjälken med en vanlig potatisskalare.

Koka sparrisen 1-1 1/2 minut i saltat vatten, spola kallt.

Skär av dem 5-6 cm från toppen, skiva stjälkarna.

Skiva laxen i 1/2-cm tjocka skivor och halstra dem 30 sek/sida i het stekpanna med lite olivolja, salta och peppra.

Vänd ihop sallad, basilikablad, sparrisskivor, tomater, balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.

Fördela på tallrikar. Fördela också sparrisknoppar, buffelmozzarella och lax.

Avsluta med att strö över lite gräslök.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Sparrissallad med lax och mozzarella"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.