Sparris med olivoljedressing

  • Tillagning

Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g grön sparris
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med dressingen.

Vispa äggulor och vinäger i vattenbad, dvs i en kastrull eller bunke alldeles ovanför en kastrull med sjudande vatten, tills det blir alldeles vitt och fluffigt.

Värm olivolja tills den är ljummen.

Vispa i den droppvis i äggen tills det blir en krämig sås.

Smaka av med salt och peppar.

Ansa och koka sparrisen i saltat vatten med några droppar olivolja i ca 3 minuter.

Servera med olivoljedressingen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Sparris med olivoljedressing"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.