Spaghetti alle vongole

  • Sköljning
  • Tillagning

Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le

RÖSTA PÅ RECEPTET (77)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 dl kallt vatten
  • 2 dl salt
  • 1 kg hjärtmusslor eller
  • 1 kg blåmusslor
  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 4-5 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1/2 röd chili hackad
  • 4 vitlöksklyftor hackade
  • 1 knippe bladpersilja hackad
  • 250 g körsbärstomater delade
  • 1 1/2 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 1/2 citron skal från
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Gör så här för att få att få bort all sand ur musslorna: Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt.

Täck musslorna med vattnet.

Rör om då och då.

Låt stå minst en timme.

Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.

Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten.

Upprepa saltvattenproceduren en gång till.

Låt stå en timme.

Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.

Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan.

Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 min.

Lägg i musslorna och rör om.

Slå på vin och lägg på locket och låt koka i ca 2 min, eller tills alla musslorna öppnat sig.

Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning.

Riv över citron, smaka av med salt och peppar.

Strö över resten av persiljan.

Servera i varma djupa tallrikar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.