Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater

  • Tillagning

Spaghetti con Pomodorini al forno. Ugnsrostade tomater får en ljuvlig sötma och lyfter denna pastarätt tillsammans med parmesanen och pinjenötter.

RÖSTA PÅ RECEPTET (79)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 500 g körsbärstomater halverade
  • 4 msk Zeta Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 1 msk honung eller råsocker
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1-2 tsk örter t ex hackad rosmarin, salvia eller basiilika
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 125 grader.

Blanda olivolja med vitlöken, honung, salt och örter.

Vänd tomaterna i oljan.

Lägg upp i en långpanna.

Sätt in tomaterna i ugnen i 1½ timme.

Koka upp 4 liter vatten och salta rikligt.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Häll av pastan och blanda ner den nykokta pastan i långpannan med de ugnsbakade tomaterna.

Servera med parmesan, pinjenötter och olivolja

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.