Sotad strömming med äpple, tomat och pinjenötter

  • Tillagning

Rostade pinjenötter med strömming som sotats i stekpanna med havssalt och som serveras med en äpple- och tomatvinägrett.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g strömming halverade på längden
  • havssalt
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna i några minuter.

Vispa ihop vinäger och olivolja till vinägretten i en skål.

Rör i resterande ingredienser och smaksätt med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna ordentligt.

Strö över lite havssalt i botten på pannan.

Lägg i strömmingarna med skinnsidan ner och stek i ca 2 minuter.

Lägg dem på ett fat, häll över vinägretten och servera direkt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Sotad strömming med äpple, tomat och pinjenötter"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.