Snabbgravad lax med parmesansås

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 4 ingredienser

När laxen snabbgravas får den en god smak och lite fastare kött som blir gott på grillen.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 portionsbitar
färsk lax (á 200 g)
2 msk
salt
2 msk
strösocker
1 tsk
grovmald svartpeppar
Parmesansås
1/2 dl
färsk dill, finhackad
50-80 g
Parmigiano Reggiano 22 mån eller Zeta Storbit Grana Padano 16 mån, finriven
Till servering
2
citroner, delade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco