Bröd med olivolja

Ett gott bröd som doppas i en god olivolja är ett perfekt sätt att starta måltiden eller bjuda på som tilltugg.

(1)

Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(4)

Tryffelburrata med långbakade tomater

Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

(0)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(1)

Minipizza Napoletana

Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

(1)

Fikonmarmelad med hallonbalsamico

Hemmagjord sötsyrlig marmelad med fikon, muscovadosocker och hallonbalsamico. Perfekt att servera till ostbickan.

(0)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. En utmärkt att bjuda påsom förrätt

(1)

Italienskt bröd med rosmarin

Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

(10)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(5)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(2)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(3)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(29)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(3)

Pizzapinnar

Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

(9)

Minipizzor med gorgonzola och fikon

Små pizzor med mycket smak som passar utmärkt att servera som tilltugg eller vickning.

(0)

Den ultimata charkbrickan

Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Kombinera som du vill och addera goda oliver, kapris och marinerade grönsaker efter tycke och smak. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

(6)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(1)

Italienska minipizzor med prosciutto crudo

Hembakta minipizzor med smak av mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

(2)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(0)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(4)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, lätt soltorkade tomater och färska örter. Passar utmärkt som festliga småplock eller som en del av en lyckad buffé. I Italien kallar man dessa piroger Panzerotti.

(7)

Toskansk farrosoppa

Festlig toskansk soppa med grönsaker, farrogryn och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(5)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(6)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(5)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burratta toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(13)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(3)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(2)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(2)

Grillade fetaostknyten med örter

Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

(5)

Pinzimonio

Späda grönsaker med balsamvinägrett.

(4)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(49)

Bruschetta med bönor och avokado

Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

(6)

Bruschetta med tomat

Bruschetta al pomodoro. Grillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

(29)

Topping med grillad paprika och tapenade

En snabblagad, vegetarisk topping som passar perfekt på crostini, på en bruschetta, i en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.

(0)

Taleggio-ost med oregano och olivolja

Ett annat sätt att äta Taleggio - med rivet citronskal, olivolja och oregano.

(3)

Svampbruschetta

En riktigt god svamptoast!

(13)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(9)

Prosciuttolindad grissini

En knaprig smakupplevelse - perfekt som drinktilltugg.

(42)

Prosciutto- och parmesanrullar

Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

(3)

Prosciutto med marinerade grönsaker

Grönsakerna marineras i olivolja och god vinäger och grillas innan de serveras tillsammans med prosciutto.

(14)

Tomatsallad

Klassisk tomatsallad med mozzarella och basilika. Tomaterna får en intensiv smak när de doppas i kokande vatten och skalas.

(2)

Pestogratinerade musslor på 5 minuter

Musslor som gratinerats med pesto är precis så gott som det låter. Servera dem gärna på en rykande varm pasta.

(2)

Parmesanröra

Godaste småplocket gör du av lite riven parmesan, olivolja och grappa!

(0)

Parmesanchips med två olika topping

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

(4)

Pastasallad med kapris, fetaost och kalamataoliver

En pastasallad med den goda kombinationen av sälta från fetaosten och sötma från den rostade paprikan.

(1)

Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

(10)

Omelett med parmesan

Omelett passar perfekt som en lättare måltid eller till en härlig brunch. Parmesan och persilja sätter smaken.

(19)

Olive Ascolane

Små krispiga fyllda oliver som passar som tilltugg eller antipasto.

(10)

Mozzarellasallad med grillad paprika

Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

(0)

Morot- och kaprissallad med mangobalsamico

De lite söta morötterna blandas med salta kapris och söt mangobalsamico.

(2)

Melon med prosciutto och basilika

Små, vackra och ljuvlig goda! Ringla en riktigt god olivolja över melonen och prosciutton, salta och peppra

(27)

Mascarponedipp på 3 sätt

Mascarponeröror med olika smaker, gott på crostini!

(5)

Marinerade oliver med vitlök, citron och rosmarin

Oliverna får en fräsch smak av att marineras i citron och rosmarin. Vitlöken lyfter smaken och gör oliverna till perfekta tilltugg.

(48)

Marinerade oliver med timjan och parmesanost

Oliver som blandas med bitar av parmesan är en unik smaksensation! Låt oliverna marinera i 1 dygn då blir resultatet bäst.

(7)

Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

(2)

Laxcarpaccio på crostini

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

(0)

Kikärtsdipp

Kikärtsdipp med olivolja och vitlök är gott till nybakat bröd, till grönsaker och som röra på buffébordet.

(4)

Grillad Tramezzini med prosciutto

En variant av den italienska trekantsmackan Tramezzini. Ringla olivolja på ett gott bondbröd och grilla med mozzarella, prosciutto och basilika.

(2)

Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter

En god grillad halloumi som toppas med citron, chili, pinjenötter och basilika blir ett gott och vackert inslag i en härlig buffé

(5)

Insalata Caprese

Enkel och god förrätt. Hittar du inte buffelmozzarella så går det lika bra med vanlig mozzarella.

(7)

Inlagda grönsaker

Aldrig har väl inlagda grönsaker varit så populärt som nu! Servera med charkuterier, hamburgaren eller på buffébordet.

(0)

Halloumi med romanescosås

Romanesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

(5)

Friterad kapris

Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.

(3)

Focacciabröd med oliver

Focaccia är ett italienskt bröd med oliver som passar utmärkt på bufféer och som tillbehör till en sallad.

(0)

Fetaost med paprika och zucchini

Smaksätt fetaosten med tapenade av zucchini och paprika - perfekt till mingel eller som snacks

(39)

Fetaost marinerad i paprika och oliver

Ett perfekt tillbehör till grillbufféen, stekta kycklingfileén eller som en vegetarisk förrätt. Fetaost med tapenade och persilja.

(2)

Enkel vardagssallad

En liten sallad innan maten? Smaksätt med vinägrett, gott och fräscht.

(2)

Endivesnitt med mozzarellamix

Italienskt småplock med endiver, isad lök och mozzarella. Antipasti med en twist!

(0)

Endiver med apelsin

Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.

(0)

Ekologiska marinerade bönor med kronärtskocka

Bönor är en fantastisk bas i sallader, både mättande och lätt att kombinera med andra smaker. Här blandar vi ekologiska bönor med kronärtskockor, oliver och kapris. Gott och enkelt!

(6)

Dukka

Smakrik kryddblandning!

(6)

Crostini med soltorkade tomater, taleggio och salami

Taleggio är en italiensk kittost som tillverkas i Lombardiet. Den är perfekt som topping på crostini tillsammans med salami och soltorkade tomater.

(5)

Crostini med ricotta, soltorkade tomater och salami

Crostini är små skivor av rostat, italienskt lantbröd som här toppats med krämig ricotta, soltorkade tomater och salami. Perfekt som tilltugg på festen!

(5)

Crostini med ricotta, paprika, oliver och salami

(5)

Caprese classico

Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

(3)

Caprese

Caprese är en klassisk italiensk rätt och serveras ofta som en antipasto, dvs en italiensk förrätt.

(8)

Böndipp

Bönor är den perfekta basen i dipsåser. I den här goda böndippen har vi använt cannellinibönor, vitlök, olivolja och ricotta som gör dippen extra krämig.

(5)

Burratina

Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?

(0)

Burrata med nektariner och rucola

Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt!

(0)

Bresaola med paprika och parmesan

Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

(8)

Bakade plommontomater med sardeller

Ett riktigt gott tillbehör att servera på buffebordet eller till middagen.

(28)

Grillad aubergine med tomatsalsa

Grillade skivor av aubergine med rökig tomatsalsa.

(1)

Grön salsa - Salsa verde

En fräsch salsa med färska örter och vitlök.

(0)

Skinka och melon med pestovinägrett

En rätt med prosciutto, melon och en vinägrett smaksatt med pesto, som fungerar både som lyxig frukost och som förrätt.

(35)

Crostiniröra med soltorkade tomater och ricotta

Festlig och smakrik röra till crostini!

(4)

Rostbiff alla carpaccio

En enkel variant av carpaccio gjord på rostbiff, perfekt rätt på buffébordet.

(0)

Marinerade ugnsbakade grönsaker

Servera som tilltugg tillsammans med lufttorkad skinka och mozzarella eller fetaost.

(7)

Fyllda tomater med feta och oliver

Himmelsk goda fyllda tomater med feta och oliver. Servera som antipasto eller som tilltugg till ett glas kallt mousserande vin.

(31)

Crostini med crème av kronärtskocka och Scamorzaost

Gott, enkelt och festligt! Läckra tilltugg med en härlig smakbrytning som fixas på ett ögonblick.

(21)

Bresaola med citron och parmesan

En förrätt med lite guldkant på mindre än 5 minuter! Bresaola med citron och parmesan.

(15)

Melon med prosciutto, chili och citron

En klassisk kombination av prosciutto och melon med en frisk och pepprig twist.

(59)

Tomat- och cocktailmozzarellasallad med oliver

En lätt frisk sallad för en härlig sommarpicknick med oliver, mozzarella och tomat.

(11)

Fuet med marinerade oliver och soltorkade tomater

Fuet tillsammans med marinerade oliver och soltorkade tomater är både enkelt och underbart gott!

(17)

Kikärtsröra med pesto

Snabb röra på kikärtor med smak av vitlök och basilika. God på crostini eller ett surdegsbröd.

(6)

Parmesan med crema di balsamico

En ljuvlig smakkombination som passar såväl före som efter middagen!

(6)

Crostini med tomat och prosciutto

Crostini med tomat och prosciutto är perfekt som plock innan maten eller som tilltugg på charkbrickan.

(0)

Bakad fetaost

Bakad fetaost är ett gott småplock innan maten eller som tillbehör på buffé bordet.

(31)

Ugnsbakade morötter med citron, kapris och oliver

Supergoda ugnsbakade morötter som passar till många rätter! Tillagas enkelt i ugn i aluminiumfolie.

(15)

Spett med kalamataoliver och minimozzarella

En oslagbar smakkombination av kalamataoliver och mozzarella. En perfekt aptitretare.

(41)

Picklade grönsaker

Milt syrade grönsaker i vitvinsvinäger som passar till vinägerinkokt lax men även till kallskuret.

(9)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.