Skaldjurspasta med tomat och ruccola

  • Tillagning

Räkor, pilgrimsmusslor, ruccola i pasta med en härlig tomatsås.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tomatsås
  • 1/2 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 fpk 400 g tomater
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka färsk  basilika plockade blad, hackade
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Stek skaldjuren snabbt i olivolja på hög värme tillsammans med vitlöken.

Krydda med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta, tomatsås och toppa med rucola.

Ringla över lite extra olivolja.

Tomatsås:
Stek lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg.

Klipp tomaterna i bitar med en sax direkt ner i burken.

Häll på vitt vin, vatten och tomater, låt koka 10–15 minuter.

Smaka av med salt, en nypa socker, peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Skaldjurspasta med tomat och ruccola"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.