Semifreddo med hallon

  • Tillagning

Semifreddo är en av de mest älskade italienska desserterna.

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 3 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flytande honung
  • 250 g Zeta Mascarpone
  • 1/2 liter 250 g hallon
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret i en bunke.

Vispa äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen i en annan bunke.

Blanda ner mascarpone, lite i taget.

Tillsatt resten av honungen och ror ihop till en slät smet.

Vänd försiktigt ner äggviteskummet i bunken.

Fyll dessertskålar med den fluffiga mascarponeblandningen.

Ställ in i dem i frysen och låt stå i cirka 4–5 timmar.

Hallonkräm
Blanda hallon, socker och vatten i en liten kastrull.

Koka upp och rör om tills sockret har lösts upp.

Ställ åt sidan.

Ta fram skålarna cirka 15 minuter innan servering.

Skeda lite hallonkram över, gärna ljummen, och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Om det blir kräm över så servera i en liten skål bredvid och garnera gärna med färska hallon.

Skriv en kommentar till "Semifreddo med hallon"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.