Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål

  • Tillagning

Matig sallad med syrliga äpplen, pannrostade grönsaker och krispig kål.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg blomkålen i varm, torr stekpanna.

Stek mjuk, på hög värme tills de får ordentlig färg, ”lätt sotade”.

Koka broccolin mör, 4-5 minuter.

Sila av vattnet och mixa slätt tillsammans med 6 msk olivolja.

Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Rosta mandeln gyllenbrun på en plåt, 8-9 minuter, hacka grovt.

Sänk värmen i ugnen till 150 grader.

Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 4 msk olivolja och blanda ordentligt.

Fördela bladen över plåten och rosta mitt i ugnen 15-20 min så att de blir krispiga.

Blanda äpplen, blomkål med vinäger och olivolja.

Smaka av med salt och peppar, lägg sedan på ett fat.

Klicka ut broccolikräm, toppa med kål och mandel.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.