Rostade vaxbönor med mandel

  • Tillagning

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Rensa bönorna genom att ta bort blomfästet.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja.

Sätt in i ugnen så att bönorna blir mjuka och får färg och salta.

Rosta mandeln i en stekpanna med en gnutta olivolja så att de blir gyllenbruna.

Lägg upp bönorna och strö mandeln över. Ringla gärna på lite extra olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rostade vaxbönor med mandel"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.