Rosévinägerpicklad blomkål

  • Tillagning

Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 litet blomkålshuvud, ca 300 g
  • 1 rödlök
  • 2 dl Zeta Balsamvinäger rosé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 kvistar timjan
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Plocka eller skär blomkålen till buketter.

Skala och skiva rödlöken.

Koka upp vinäger, vatten, socker och salt.

Lägg i blomkål och rödlök och koka i 1 minut.

Lägg i timjanskvistarna och låt svalna.

Lägg i burk med tätslutande lock och ställ i kylen.

Servera till stekt fisk, fläskkött, kyckling eller på buffé.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rosévinägerpicklad blomkål"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.