Rosébalsammarinerade bär med mascarponekräm

  • Tillagning

Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och severa på en buffé eller middag.

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g jordgubbar
  • 250 g blåbär
  • 4 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • 1 äggula
  • 3 msk florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 burk Zeta Mascarpone, 250 g
  • 1 msk saft av citron, pressad
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, det finrivna yttersta
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rensa och skiva jordgubbarna.

Blanda dem med de andra bären samt vinägern.

Vispa äggula och florsocker för sig och äggvitan till ett hårt skum för sig.

Vispa i mascarpone, citronsaften och det finrivna citron skalet i äggulesmeten tillsammans med vaniljpulvret.

Vänd ner äggvitan och rör till en jämn kräm.

Spritsa eller skeda krämen i botten på portionsglas eller skålar.

Toppa med marinerade bär.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rosébalsammarinerade bär med mascarponekräm"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.