Risotto med stekt kyckling och gröna ärtor

  • Tillagningstid

Risotto con Pollo - Stekta kycklingklubbor och gröna ärtor sätter färg på denna goda risotto.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Salta och peppra kycklingbitarna.

Bryn dem i olivolja i en stekpanna och stek färdigt i ugn, ca 120 grader (ca 12 minuter för vingar, 25 minuter för lår).

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Fräs schalottenlöken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.

Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Det tar ca 18-20 minuter.

Tillsätt ärtorna när det återstår 2 minuter av koktiden.

Blanda balsamvinäger och olivolja i en skål.

Smaksätt med salt och peppar.

Fördela risotton på tallrikarna och skeda vinägretten runt om och över riset.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.