Risotto med soltorkade tomater och ekologiska bönor

  • Tillagning

Bönorna och de soltorkade tomaterna ger denna risotto dess karaktär.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär tomaterna i mindre bitar.

Blanda dem med olivolja och vinäger i en skål och smaksätt med basilika, salt och peppar.

Låt marinera medan du gör risotton.

Värm först buljongen i en kastrull för sig, därefter börjar du med risottokastrullen.

Fräs löken mjuk i rikligt med olivolja tillsammans med de soltorkade tomaterna i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den får färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess riset blandat sig med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen lite i taget.

Börja med 3– 4 dl, ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Låt risotton sjuda lugnt och rör om ofta under tillsättning av buljong.
Ta bort kastrullen från värmen och vänd ner ca 2 msk olivolja och parmensanost, bönorna och basilikan och blanda väl.

Fördela risotton på tallrikarna och garnera med de marinerade tomaterna.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Skriv en kommentar till "Risotto med soltorkade tomater och ekologiska bönor"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.