Risotto med soltorkade tomater och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

(47)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 11 ingredienser

Färgstark risotto med ekologiska bönor och mustiga soltorkade tomater. Garnera med tomater i olika färger.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar finhackade
3 dl
Zeta Casa Di Luca Arborioris
2 dl
torrt vitt vin
1 liter
varm hönsbuljong 2 tärningar
2 msk
basilika finhackad
2 dl
Zeta Grana Padano färskriven påse
salt
peppar nymalen
Marinerade tomater till risotton
10-12
små tomater i olika färger
några färska basilikablad
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

(47)

Vad tycker du?

1 kommentar

Nadia

Det tog mig lite längre än 45 minuter, men det var så värt det! Sååå gott!
Jag blandade tärnade äpplen och strimlad isbergssallad i tomaterna med vinäger och olivolja. Passade perfekt! 👌🏼

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...