Risotto med rucola och sparris

  • Tillagning

En risotto med vårens goda smaker av sparris och rucola.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (112)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Därefter börjar du med risottokastrullen.

Fräs löken mjuk och rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den får färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa ytterligare någon minut till dess riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen lite i taget.

Börja med 3-4 dl, ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Den ska bli lös med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd.

Det tar tillsammans ca 18-20 minuter.

Koka med sparrisen den sista 3-4 minuterna.

Ta bort kastrullen från värmen, vänd ner ca 2 msk olivolja och parmensanost.

Osten och oljan gör risotton fastare och krämigare.

Smaksätt med salt och peppar.

Toppa risotton med rucola och parmensanost, ringla över lite olivolja.

Rör om väl och servera direkt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.